"Dankzij de gemeente was de vergunning snel rond"

Gemeente Barneveld beschikt over diverse grondposities. Op kiesjekavel.nl vindt u snel de kavel om te wonen of te ondernemen.
Wie je ook bent, je bouwt in Barneveld.

Wonen in de Gemeente Barneveld?Ondernemen in de Gemeente Barneveld?

Kies je kavel

Kies je kavel

Mijn huis verkopen

Kwestie van timing
Hebt u op dit moment een woning? Dan is het verkopen van deze woning een belangrijk onderdeel van de plannen die u maakt. Het is goed om u daar van tevoren in te verdiepen. Met name als het gaat om de timing. Hoeveel tijd hebt u nodig om uw nieuwe woning in Barneveld te bouwen? En hoeveel tijd hebt u nodig om uw woning te verkopen?

Gemiddelde verkooptijd
Vooral die laatste vraag houdt veel mensen bezig. Niemand kan u van tevoren vertellen op welke dag u tot een mooie deal komt en uw woning verkocht is. Wat wel bekend is, is de gemiddelde verkooptijd. Landelijk gezien was deze in 2013 voor woningen tussen de 200.000 en 300.000 euro zo’n 24 maanden. Woningen tussen de 300.000 en 500.000 euro stonden gemiddeld 43 maanden in de verkoop. (Bron: Woningmarktcijfers.nl).
Dit zijn landelijke gemiddelden. Misschien woont u wel in een geliefde wijk waar de woningen binnen enkele maanden verkocht zijn. Wees echter realistisch en houd rekening met de gemiddelde verkooptijd!

Nu verkopen, over een jaar verhuizen
Als u serieuze plannen hebt om nieuw te gaan bouwen, is het daarom goed om tijdig uw woning in de verkoop te zetten. Het bouwen van een woning – van aankoop kavel tot en met verhuizing – kan snel gaan. Binnen enkele maanden kunt u de omgevingsvergunning op zak hebben. Binnen nog eens zeven á acht maanden kan uw nieuwe woning klaar zijn. Waarschijnlijk riskeert u liever dat u voor een paar maanden onderdak moet zoeken omdat uw woning al verkocht is, dan dat u geruime tijd twee woningen bezit. Zelf bouwen is vooruitzien!

Kies je kavel

Snel bekijken welk kavel het best bij uw wensen past? Dat doet u heel eenvoudig met onze kavelkiezer  >>

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en u blijft automatisch op de hoogte van de laatste ontwikkelingen  >>

Gratis informatiepakket

Gemeente Barneveld stuurt u graag gratis het uitgebreide informatie-pakket toe. Vraag ‘m hier aan!  >>

Kavel-alert aanmaken

Vul hier uw voorkeuren en wij informeren u direct zodra het best passende kavel beschikbaar is  >>

Kavel uitgelicht

Graag brengen wij een kavel speciaal onder de aandacht. Deze vindt u hier  >>

Bel mij terug

Graag bellen wij u terug om u persoonlijk te informeren over de mogelijkheden. Vul het formulier in  >>